Isus,adevarata odihna.

Evrei 4:9-11 spune: „Rămâne, dar, o [deplină și desăvârșită] odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihneşte şi el de lucrările [oboseala și durerea lucrărilor] lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale. Să ne grăbim, dar, să intrăm în odihna [lui Dumnezeu; să o cunoaștem și să o experimentăm noi înșine] aceasta.

Odihna lui Dumnezeu este parteneriat cu Dumnezeu în cadrul căruia faci ce te-a chemat El să faci, prin harul Său, și Îi cedezi Lui partea pe care nu o poți face tu. Evrei 4:3 spune în felul următor: „Pe când noi, fiindcă am crezut [care ne încredem în Dumnezeu și ne bazăm cu încredere pe El], intrăm în “odihna” despre care a vorbit El… ”. Începem așadar prin a crede. Când cred cu adevărat, am odihnă deplină în El. Trăirea prin credință nu este o viață de zbucium – ci este odihnă. Și poți intra în odihna lui Dumnezeu în orice domeniu al vieții tale.

Un mod de a învăța acest lucru este recunoașterea faptului că noi, credincioșii în Hristos, suntem parteneri împreună cu Dumnezeu – noi avem o parte și El are o parte în tot ceea ce suntem chemați să facem. Atunci când nu ne facem partea noastră și încercăm mai degrabă să facem partea lui Dumnezeu, trăim o viață stresantă, plină de îngrijorări, neliniște, frică, lipsită de pace și bucurie.

Trebuie să înțelegem faptul că îngrijorarea nu duce la nimic! E ca și cum te-ai arunca într-un balansoar, balansându-te o zi întreagă până la epuizare, fără să ajungi undeva. A te încrede în Dumnezeu înseamnă a renunța să te mai îngrijorezi, să argumentezi sau să te neliniștești. În odihna Lui intrăm cu credința unui copilaș – noi trăim prin har prin credință!

Este uimitor să știm că Dumnezeu este mereu cu noi, oferindu-ne har în fiecare zi pentru tot ce trebuie să facem. Încrede-te în dragostea necondiționată a lui Dumnezeu pentru tine.Iar atunci când te simți frustrat sau copleșit de situație, de ca și cum nu mai poți continua așa, adu-ți aminte să te oprești, să-ți întorci din nou atenția spre El și să intri în odihna Lui.

Isus,adevarata odihna, Reforma Spirituala, Preoti Convertiti, 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *